Taxatie

Binnen 3 dagen na opname uw taxatierapport

Hoe wij werken

 Dezelfde dag contact

 Binnen 2 dagen een afspraak

 Uitgewerkt rapport in 3 dagen

Taxatie: gevalideerd taxatierapport nodig?

Taxatierapporten kunnen voor diverse doeleinden ingezet worden. Vaak wordt een taxatie uitgevoerd ter verkrijging van een hypotheek, hetzij bij aankoop van een nieuwe woning, hetzij voor herfinanciering of een lagere risicoklasse waardoor je rentekorting kunt krijgen. Zeker in de huidige markt, waarin waardes fors gestegen zijn, kan het lonen om je hypotheek een keer onder de loep te nemen.

We helpen je te beoordelen of je LTV (loan to value) aangepast kan worden waardoor je in een lagere risicoklasse terecht kunt komen. Dit kan al als je nog maar 80% van de waarde van je woning leent van de bank. In dat geval is het risico bij wanbetaling voor de bank kleiner en betaal je dus een lagere risico-opslag.

De rentekorting kan oplopen tot 0,5% per jaar. Bij een hypotheek van 300.000 euro scheelt dat per jaar 1.500 rente (bruto). Heb je nog een langlopende rentevaste periode en heb je een hoge hypotheek? Dan is oversluiten of rentemiddeling erg duur en is de goedkoopste methode om voor lagere maandlasten te gaan wonen: verhuizen…

Wil je een gratis waardebepaling om te zien of dit voor jou van toepassing is? Laat je gegevens dan achter in het contactformulier op de pagina Waardebepaling.

Andere achtergronden

Soms zijn er minder leuke redenen voor een taxatie; bijvoorbeeld een echtscheiding, een nalatenschap of een discussie met een woningcorporatie over de waarde bij verkoop conform hun terugkoopregeling. Wat de achtergrond ook is, onze taxateur gaat er op accurate en discrete wijze mee om.

Een taxatie voeren wij uit vanaf 750,- euro inclusief BTW, inclusief validatiekosten. Ongeacht de waarde! De vanafprijs is van toepassing bij een reguliere taxatie zonder bijzondere uitgangspunten (zoals bijvoorbeeld een verbouwing).

Direct een afspraak maken voor een taxatie?

Wij valideren elke taxatie bij NWWI of Taxateursunie. Bij een niet-gevalideerd taxatierapport zijn de kosten lager. Vraag ons om een offerte.

NWWI Taxatie aanvragen

    Onze kwaliteitsborging:

    Kwaliteit VBO NWWI NRVT