RE/MAX Woningmarktcijfers Rotterdam 2022 Q4

De nieuwste inzichten in woningmarkt 010!

RE/MAX Woningmarktcijfers Rotterdam 2022 Q4

Ieder kwartaal publiceren wij de meest recente woningmarktinformatie van Rotterdam. Dit levert de juiste inzichten om goed te kunnen inspelen op risico’s- en kansen in de woningmarkt. Zo hebben wij ons ten doel gesteld je, geheel vrijblijvend, op de hoogte te houden van prijsontwikkelingen, verkoopsnelheid, gemiddeld aanbod et cetera. Zo kom jij beter beslagen ten ijs op deze veranderende woningmarkt. Voor onze rapporten maken we onder andere gebruik van data van Matrixian.

O.a. uit het rapport;

Ontwikkeling verkoopprijzen Rotterdam

Rotterdam heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een volwassen woningmarkt met grote aantrekkingskracht op starters, gezinnen en (tot voor kort in ieder geval) beleggers. Dat we nu nog steeds prijsstijgingen zien, is deels vanwege het feit dat er nu nog woningen passeren die al even geleden verkocht zijn. We verwachten in ieder geval de komende 3 kwartalen een verdere prijsdaling te zien, tenzij de hypotheekrente fors gaat dalen.

Aantal verkochte woningen Rotterdam

Door rentestijgingen en de gestegen energiekosten zijn kopers minder actief aan het zoeken en neemt het aanbod juist iets toe. Dat gaat naar verwachting
een prijsdrukkend effect geven. Traditioneel kent het laatste kwartaal van het jaar de meeste transacties. Ook in 2022 was dit weer het geval, maar uit de grafiek blijkt duidelijk dat de transactieaantallen flink lager liggen dan Q4 van 2020.

Veranderingen

Belangrijke marktfactoren die er momenteel gaande zijn:
– Hoge hypotheekrente
– Plannen voor belastingverzwaring voor inkomsten uit huur
– Plannen voor uitbreiding puntentelling middenhuur
Wat wij denken dat de gevolgen hiervan zijn voor de markt zie je bij de diverse
grafieken die we nader duiden in dit rapport. Vragen? Laat het weten.

Wil je ieder kwartaal ons woningmarktrapport ontvangen? We sturen je het kosteloos toe via e-mail. Je kunt je inschrijven via onderstaand formulier!

Maar je kunt ook alvast het rapport hier inzien:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Volg onze #insta om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe blogs en woningmarktcijfers…
instagram remax

Inschrijven voor onze kwartaaluitgave? We sturen je de RE/MAX woningmarktcijfers ieder kwartaal toe (zodra gereed).