Het belang van een perfecte presentatie

25% Meer bezichtigingen bij RE/MAX

Het belang van een perfecte presentatie

Als jouw huis verkocht moet (mag) worden, dan wil jij graag zoveel mogelijk serieuze kijkers. Potentiële kopers voor wie jij het de moeite waard vindt om je huis keurig opgeruimd achter te laten voor de bezichtigingen. Right? Wij ook. En daarom besteden wij net zoveel aandacht aan jouw online presentatie. Minstens

Onderzoek Funda

Funda, je hebt er vast wel eens van gehoord 😉, doet met regelmaat onderzoeken naar wat werkt. En wat gebruikers van de meest gebruikte woningwebsite van Nederland graag terugzien. En wij luisteren daar graag naar, om zo te zorgen dat wij de beste presentaties online zetten en zo de beste resultaten realiseren voor onze klanten. Uit dit onderzoek kwam onder andere naar voren dat wij de verbetervoorstellen van Funda zodanig hadden ingezet dat wij in 2021 bovengemiddeld goed presteerden met onze presentaties op Funda. De drie meetpunten die Funda hiervoor gebruikt zijn:

  1. Gemiddeld bereik (per object per week)
  2. Gemiddelde interesse (per object per week)
  3. Gemiddeld aantal leads (per object per week)

Het belang van een perfecte presentatie

25% meer bezichtigingen

En lees leads als bezichtigingsaanvragen, en dat is waar het om draait! Uit bovenstaande afbeelding kun je afleiden dat onze presentaties 21% vaker gevonden worden dan die van andere makelaars in Rotterdam. Ze worden 7% meer bekeken en het allerbelangrijkste… er worden 25% meer bezichtigingen bij ons aangevraagd dan het gemiddelde voor heel Rotterdam. En dan staat je huis ook nog eens te koop bij een makelaar die niet bij 15 bezichtigingen zegt dat het wel genoeg is… dat de koper er wel bij zal zitten. Bij ons zoveel mogelijk bezichtigingen met zoveel mogelijk serieuze kandidaten!

Wat wij daarvoor doen? Oog voor detail!

Van te voren hebben we overleg met jou over hoe de woning het beste gepresenteerd kan worden. Opgeruimd, maar niet steriel. We verkopen ruimte; geen spullen… maar er moet nog wel een fijne sfeer overblijven. Dus geven we je tips om je huis fotoklaar te maken. En onze fotografen hebben oog voor detail. De laatste snoertjes uit beeld, prullenbak even naar de gang en die grote stoel die de mooie zichtlijn blokkeert wordt nog even anders neergezet. Vervolgens brengen we je huis in beeld met prachtige maar realistische foto’s. Dus geen uit het verband getrokken groothoeken of overbelichting om iets te verdoezelen. Als je huis tegenvalt bij de bezichtiging, vallen de biedingen ook tegen. Voor de kijker die zich graag nog beter voorbereidt maken we ook 360 graden foto’s en de Matterport presentatie waarmee je een echte 3D beleving krijgt. Plattegronden en de video maken het plaatje compleet. Oh nee wacht… een sterke tekst waarin we uit de doeken doen waarom jouw huis een no-brainer is… die mag niet missen!

Eerste klap is een daalder waard

Als je huis dan online komt, dan wil je ook dat het niet alleen gevonden wordt, maar vooral ook (uitgebreid) bekeken wordt; om zo veel mogelijk van jouw doelgroep te overtuigen dat ze daadwerkelijk moeten komen kijken. Dus besteden wij veel aandacht aan wat de online gluurder te zien krijgt. Dus niet 5 foto’s van de buitenzijde op de ‘homepage’ van het huis, maar een gevarieerde set waardoor de kijker gelijk een goed beeld krijgt van het geheel. Het aantal views voor de foto’s 6 en hoger neemt namelijk heel hard af… Het belang van een perfecte presentatie zit ‘m dus al in het begin!

Zo dus niet…

En zo dus wel…

Prijs is ook een marketingtool

Wij geloven in de RE/MAX Momentum Index… niet zo gek; we hebben ‘m zelf bedacht… De MI is een weergave van wat er bij elk nieuw huis gebeurt zodra het online komt. Het aantal views is in de eerste dagen enorm! Veel zoekers hebben een zoekprofiel en krijgen automatisch het nieuwste aanbod in de e-mail. Anderen zoeken periodiek het nieuwe aanbod af. En in het begin wordt er lekker gepost en gedeeld op social media. Met tot gevolg dat in de eerste 5 – 10 dagen de piek in de aandachtscurve ligt. En daarna wordt het alras minder. Onze ervaring heeft ons geleerd dat je het ijzer moet smeden als het heet is; op de top van de curve doen we de beste zaken voor jou als verkoper. En dus moeten we ook zorgen dat de prijs op dat moment de juiste is. We leggen je dát en het belang van een perfecte presentatie graag verder uit tijdens een vrijblijvend verkoopgesprek.

Vrijblijvend kennismaken en een gratis waardebepaling?
Laat hier je contactgegevens achter!