RE/MAX Woningmarktcijfers Rotterdam 2022 Q3

De nieuwste inzichten in woningmarkt 010!

RE/MAX Woningmarktcijfers Rotterdam 2022 Q3

Elk kwartaal publiceren wij nieuwe woningmarktinformatie van Rotterdam. Dit levert de juiste inzichten om goed te kunnen inspelen op risico’s- en kansen in de woningmarkt. Zo proberen we je, geheel vrijblijvend, op de hoogte te houden van prijsontwikkelingen, verkoopsnelheid, gemiddeld aanbod et cetera. Zo kom jij beter beslagen ten ijs op deze woningmarkt. Voor onze rapporten maken we gebruik van data van Matrixian.

O.a. uit het rapport;

Ontwikkeling verkoopprijzen Rotterdam

Hoewel Rotterdam een flink lager startpunt kende dan Zuid-Holland en geheel Nederland, heeft Rotterdam over de afgelopen jaren een behoorlijke inhaalrace laten zien. Op sommige momenten waren de prijsstijgingen in Rotterdam dan ook groter dan het landelijk gemiddelde.
Rotterdam heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een volwassen woningmarkt met grote aantrekkingskracht op starters, gezinnen en (tot voor kort in ieder geval) beleggers. Dat we nu nog steeds prijsstijgingen zien, is deels vanwege het feit dat er nu nog woningen passeren die al even geleden verkocht zijn. We verwachten in ieder geval de komende 2 kwartalen een afvlakking te zien.

Aantal verkochte woningen Rotterdam

Waar we door de afnemende betaalbaarheid en opdroging van het aanbod al op rekenden, was dat de hoeveelheid transacties zou afnemen. Dat is overduidelijk af te lezen uit deze grafiek. Door rentestijgingen en de gestegen energiekosten zijn kopers minder actief aan het zoeken en neemt het aanbod juist iets toe. Dat gaat naar verwachting een prijsdrukkend effect geven.

Overbiedingen

Daar waar landelijk de hoeveelheid interesse voor nieuw aangeboden woningen al in het eerste kwartaal begon af te nemen, was het tekort aan woningen in Rotterdam tot na de zomer nog zo groot dan men bereid was meer te overbieden dan landelijk en in geheel Zuid-Holland het geval was. Op dit moment, Q4, zien we in sommige gevallen nog steeds flinke overbiedingen.

Wil je ieder kwartaal ons woningmarktrapport ontvangen? We sturen je het kosteloos toe via e-mail. Je kunt je inschrijven via onderstaand formulier!