Verhuizen is de hel

Maar dan wacht de zevende hemel!

Oké… laat je dus niks wijsmaken over verhuizen. Niks positiefs dan. Want verhuizen is de hel.
pfff…

Dat uitgerekend ik, als makelaar, dat nu moet toegeven…

De afgelopen maanden zijn wij bezig geweest met onze verhuizing van het kantoor van de Straatweg 30 in Hillegersberg naar de Goudsesingel 113 bijna hartje centrum Rotterdam. En eerlijk gezegd valt het verhuizen an sich nog wel mee; we huurden een vrachtwagentje en waren in twee ritten met de belangrijkste zaken over. Maar de voorbereidingen voor een verhuizing; daar zal ik niet meer te licht over denken.

De hoeveelheid gemiste slaap; ‘s ochtends vroeg liggen overpeinzen of je echt aan alles gedacht hebt, je weet dat je niet 100% voorbereid kunt zijn, maar het laat je niet los. Gebeuren alle klussen in de juiste volgorde? Wordt alles op tijd geleverd? Hebben we de adreswijziging overal en aan iedereen doorgegeven? Werkt het internet straks gelijk? Hebben we alles van het oude adres opgezegd? Heb ik voldoende hulp? Is alles op tijd geschilderd voordat we verhuizen? Parkeervergunning al omgezet? En natuurlijk belt de leverancier van het plafond dat niet zeker is dat ze voor de verhuizing klaar zijn. En oh ja, de meubelplaat en de bank zijn ook nog niet klaar; er was nog niet voldoende eikenfineer aangeleverd. En net geplaatste ruit barst alweer, dus kan het raamkozijn niet afgewerkt worden. Oeh… en past die tafel wel door het trapgat? En zo gaat het maar door. Energie toch een maandje te vroeg opgezegd, oude spullen verkopen (of weggeven) aan mensen die vervolgens niet op de afspraak verschijnen of via marktplaats reageren en, als je niet binnen 3 minuten antwoordt, al een alternatief gekocht hebben. En je container die er toch echt voor jóuw bouwafval staat maar gestaag (of soms razendsnel) wordt volgestouwd met oude huisraad van je nieuwe buren. En dan gaat je werk, en je leven, ook gewoon door. Althans, dat probeer je voor elkaar te krijgen. Soms tegen beter weten in…

Maar… als het dan klaar is, je voor de eerste keer zonder verhuisdoos je nieuwe stek inloopt en eens goed om je heen kijkt, gaat zitten… en geniet. Dat is de zevende hemel. Dat moment dat je ziet dat alles op z’n plaats is gevallen, dat het heel… heel misschien al die ellende en slapeloosheid wel waard geweest is. Dat moment dat je trots mag zijn op wat je hebt neergezet en dankbaar bent voor alle hulp die je daarbij hebt gekregen. Daar doe je het voor; over een jaar of 10 weer. Echt niet eerder… want verhuizen is de hel. Echt!

RE/MAX Totaal Makelaars is zaterdag 25 januari 2020 na 10 jaar op de Straatweg 30 in Rotterdam-Hillegersberg (Kleiwegkwartier) verhuisd naar de Goudsesingel 113 in Rotterdam, klem tegen het centrum aan, op de hoek met de Vondelweg. De officiële opening van ons nieuwe kantoor volgt nog. Om nog een paar klusjes te kunnen doen, om onze teamkeuken af te maken, wat plinten te plaatsen, maar vooral om te wachten op iets beter weer. Want we hopen onze klanten, collega’s en vrienden in grote getale te mogen ontvangen.