Makelaar Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel, de stad met een eigen deltawerk


Veel mensen die aan Capelle aan den IJssel denken, zien voornamelijk een slaperige nieuwbouwvoorstad van Rotterdam. De plaats om te wonen wanneer je liever de drukte van de stad ontglipt. De gemeente is verdeeld in de wijken Schollevaar, Schenkel, Oostgaarde, Middelwatering, Capelle-West, ’s Gravenland, Fascinatio en het bedrijvenpark Rivium.
Dankzij het droogmalen van het moerasgebied rondom Capelle, is het een stad in een groene omgeving. Water speelde altijd al een grote rol bij Capelle. Zo was ze vroeger één van de stops op belangrijke handelsroutes en heeft ze haar eigen deltawerk! Het deltawerk is Capelle’s antwoord op de watersnood in 1953 toen bleek dat de getijdenwerking in de IJssel een groot gevaar vormde voor overstromingen. Makelaar Capelle aan den IJssel vertelt je meer over deze bijzondere stad.

De groene stad


Makelaar Capelle aan den IJssel weet waar het ‘t mooiste woont


Mede dankzij het droogmalen van het moerasgebied rondom Capelle ligt de stad in een groene omgeving. Dat is niet de enige reden waarom Capelle aan den IJssel de meest groene stad van Nederland werd bekroond in 2015. Zo ligt er tussen Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel het recreatiegebied Hitland. Dit recreatiegebied is meer dan geschikt voor een actief buitenleven. Hou je van wandelen, fietsen, paardrijden, vissen, golf of kanoën? Dan kan je je hart ophalen in de omgeving van Capelle.
Ook voor liefhebbers van cultuur is Capelle een goede stad! Zo kent ze meerdere musea en podia zodat je op tijd ontspanning kunt genieten naast al het harde werken en sporten. Wist je dat Capelle vroeger een eigen stadsgevangenis had? Gelukkig is het nu het Slot Capelle.
Voor afwisseling kan je ook heerlijk shoppen op het woonboulevard Alexandrium of één van de elf winkelcentra. Of zelfs de weekmarkt op donderdag of zaterdag!

De stad voor globetrotters!


Met de A16, A20 en N219 is Capelle goed te bereiken met de auto. Daarnaast kan je er goed komen met de trein, metro en bus. Met zelfs een ParkShuttle tussen Kralingse Zoom en het bedrijvenpark Rivium. Wil je wonen in Capelle aan den IJssel? Vraag ons dan om advies bij het aankopen van een huis of appartement. Wil je verkopen? We helpen je graag met een op maat gemaakt marketingplan aan de hoogste verkoopprijs!
 

Uw wijkmakelaar

In deze wijk hebben we nog geen wijkmakelaar... iets voor jou?

Wordt het tijd voor een nieuwe carrière? Ben jij thuis in deze wijk, werk je graag met mensen en geef je graag eerlijk en goed advies? Klik dan op mij en we vertellen je meer over ons vak en de mogelijkheden bij RE/MAX. Let op, RE/MAX is geen vacature... het is een kans!

Bel/mail mij terug!

Vul onderstaand formulier in en Makelaar Capelle aan den IJssel zal z.s.m. contact opnemen!

Bel mij voor een waardebepaling of advies:
    Aanbod makelaar Capelle aan den IJssel