2021 – The only way is up!

Gelukkig Nieuwjaar!

2020

Een jaar geleden, op deze zelfde dag en rond deze zelfde tijd schreef ik een blog met mijn hoop en verwachtingen voor 2020. Over echte liefde, over meer aan de ander denken en je aandacht richten op de mensen die er echt toe doen. Alsof er sprake was van een haast profetisch inzicht in wat 2020 ons zou gaan brengen. Want wat heeft 2020 het ons moeilijk gemaakt!
Meer aan de ander denken? We moesten wel, want bij iedereen op bezoek was er in maart al niet meer bij. Je aandacht richten op de mensen die er echt toe doen? Juist die wilde je veilig houden en dus hield je tot hen de meeste afstand. En echte liefde? Die bleek soms toch niet elastisch genoeg als je hele dagen samen thuis was, je baan onzeker werd, je geen uitjes en vakanties had om naar uit te zien.

366 dagen

En dan duurde 2020 ook nog eens 366 dagen; één extra dag waarin dromen niet uitkwamen. Eén dag langer waarin je huidhonger leed, 1,5 meter afstand moest houden, bang was dat een geliefde ziek zou kunnen worden of zelfs een familielid moest begraven. Diverse huwelijken bleken niet bestand tegen 2020. Maar veel meer gelukkig wel.

Zakelijk gezien hebben wij niets te klagen gehad; bezichtigingen waren het plaatsvervangend uitje. Even een break nodig van het thuiswerken? Dan ging je een huis kijken. En we begrijpen het; thuis werd je de hele dag met je neus op de feiten gedrukt. De dingetjes die je tegen gingen staan, het gebrek aan ruimte, de gedachte dat thuiswerken ook wel vanaf buiten de stad zou kunnen. Of je woonde nog bij je ouders thuis en 3 thuiswerkers is écht te veel… Met iets meer dan 71% meer bezichtigingen dan in 2019 was er echt niet alleen sprake van een nog overduidelijker verkopersmarkt of groei van ons aanbod. Graag gedaan! 😉

Bedankt!

Maar ook bedankt daarvoor! Ik had vooral te maken met het afzeggen van het RE/MAX skiweekend, het openingsfeest voor ons nieuwe kantoor op de Goudsesingel, de #sweet16 van Karsten (en zijn slagen), de maandelijkse borrels en jaarlijkse BBQ’s met mijn Pimpelaervrienden, de zomervakantie, de internationale RE/MAX conventie in een warme Zuid-Europese stad in oktober, de 70e verjaardag van mijn schoonmoeder en het 50-jarig huwelijk van mijn ouders… enzovoorts. Maar dank zij jullie konden mijn collega’s en ik gewoon doorwerken; een luxe die lang niet iedereen heeft. Dat realiseren wij ons terdege.

Eindstand

Eindstand van 2020? Ik heb meer tijd dan ooit met mijn gezin kunnen doorbrengen, samen met Karsten en Robbin een groot klusproject in de tuin kunnen doen, mijn gezin is gezond gebleven, we hebben alle ouders en schoonouders nog; het glas is minstens halfvol.
Met het vaccin in het vooruitzicht en langere dagen met beter weer die er aankomen, is er wat mij betreft hoop. Als we 2020 zo met (bijna) z’n allen overleefd hebben en we komen dat eerste kwartaal ook nog door, dan wordt de rest van 2021 totally amazing! I know it will. It will be the greatest year ever…

The only way is up!
Gelukkig Nieuwjaar!