Ziedewijdsekade 70a

2991 SE Barendrecht

built.svg
Bouwjaar

size.svg
Woonoppervlakte

rooms.svg
Aantal kamers

Omschrijving

LET OP! Nog maar 1 kavel beschikbaar: Het voorste kavel van ca 1658 m2.

Betreft Ziedewijdsekade Kavel 1 (P) ong

Twee unieke riante zelfbouwkavels aan de Ziedewijdsekade

Een eigen woning laten bouwen in Barendrecht met aan de ene kant het recreatiegebied Oude Maas en aan de andere kant het open natuur- en recreatiegebied De Zuidpolder. Klinkt goed toch? Wie droomt er niet van om zelf een huis te laten ontwerpen en te bouwen? Het kan bij deze twee kavels. U bent helemaal vrij om uw eigen architect en aannemer te kiezen!

In dit unieke landschap bieden wij twee riante bouwkavels te koop aan. Kavel 1 betreft de Polderwoning (voorste perceel).

Beide kavels zijn ontsloten aan de Ziedewijdsekade en zijn gelegen achter elkaar. Het voorste kavel heeft een kadastrale oppervlakte van circa 1658 m2 (let op! op de plattegrond staat een verkeerd aantal m2) en is bedoeld voor de realisatie van een polderwoning met een hoogwaardige architectonische kwaliteit. Het achterste kavel heeft een kadastrale oppervlakte van circa 1788 m2 en is bedoeld voor een meer behoudend vormgegeven schuurwoning. Naast een schitterende woning heeft u dus ook nog een heerlijk stuk tuin tot uw beschikking.

Genieten van een prachtige omgeving
Beide kavels hebben een vrije ligging en een prachtig uitzicht. U kunt straks niet alleen vanuit uw woonkamer genieten van het prachtige uitzicht. Maar ook heerlijk wandelen, paardrijden, fietsen of een bezoekje brengen aan Theehuis Polderzicht, natuurspeeltuin Barend Bos of kinderboerderij De Kleine Duiker. Bovenaan de dijk kunt u bovendien genieten van het langgerekte recreatiegebied De Oude Maas met de vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Het winkelcentrum van Barendrecht aan de Middenbaan ligt op negen minuten fietsen of vijf minuten met de auto. In zowel Barendrecht als het nabijgelegen Heerjansdam liggen diverse sportverenigingen en onderwijsinstellingen voor zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs.

Voor beide woningen geldt een apart kavelpaspoort (deze is op te vragen bij ons kantoor) met regels ten aanzien van goot- en bouwhoogte, bebouwingsoppervlakte, kapvorm- en richting waar de nieuwe woning aan moet voldoen. De belangrijkste voorwaarden zijn hieronder weergegeven.

Polderwoning – hoofdlijnen kavelpaspoort

Woning
– Welstandseis: Representatieve uitstraling met een rijke detaillering en materiaalgebruik
– Bebouwingsoppervlakte maximaal 125 m2
– Inhoud maximaal 650 m3
– Goothoogte maximaal 3,5 meter
– Dakhelling tussen 45 graden en 55 graden
– Kaprichting evenwijdig aan de kavelrichting (haaks op de weg)
– Zadeldak als kapvorm
Bijgebouw
– Welstandseis: Eenvoudigere architectuur
– Bebouwingsoppervlakte maximaal 75 m2
– Goothoogte maximaal 2,5 meter
– Dakhelling gelijk aan de woning
– bij voorkeur evenwijdig aan de verkavelingsrichting van de polder, anders haaks daarop.
– Zadeldak als kapvorm
Het is toegestaan om het bijgebouw te integreren in het hoofdgebouw. In dat geval geldt voor het gehele bouwvolume de volgende maten:
– Bebouwingsoppervlakte maximaal 200 m2
– Inhoud maximaal 875 m3
Inrichting erf
– De woning heeft een eigen formele uitrit met representatieve uitstraling
– Het erf is omrand met een sloot en de randen zijn (deels) beplant
– Aan de zij en achterkant bestaat de beplanting uit inheemse soorten met een landschappelijke uitstraling.
– Er is geen gebouwde erfafscheiding toegestaan. Uitsluitend een groene erfafscheiding (geen klimop) of geen erfafscheiding

Voor het volledige kavelpaspoort wordt verwezen naar het bijgaande document ‘kavelpaspoort erf Ziedewijdsekade (voorheen kas Ammerlaan). Deze is terug te vinden op ziedewijdsekade.nl.

Welstand
De bouwstijl is hiervoor omschreven en moet voldoen aan de eisen van de welstandscommissie en het bepaalde in het kavelpaspoort en het bestemmingsplan. De handreiking Ruimte voor ruimtelijke kwaliteit is een inspiratiekader voor de architectuur en de inrichting en beplanting van het erf (met name hoofdstuk 6.3 open polders). Dit document is te downloaden op http://www.mooiijsselmonde.nl/meer-informatie.

Overige voorwaarden
De kavel wordt overgedragen in de huidige staat; bouwrijp. De kavels zijn extra afgewerkt met een beschoeiing rondom en een tweetal dammen als overbrugging van de watergang tussen de kavels naar de Ziedewijdsekade. Tevens zijn er mantelbuizen onder de watergang aangebracht waar nutsbedrijven eventueel gebruik van kunnen maken. Koper dient het gehele bouwproces inclusief het aansluiten op de nutsvoorziening voor eigen rekening en risico te (laten) regelen. Tevens dient er een inrit vergunning aangevraagd te worden bij het Waterschap om gebruik te mogen maken van de dam om op het kavel te komen.

De landmeetkundige dienst van het Kadaster zal na de verkoop en levering de kavel in komen meten. Dan zal de definitieve perceeloppervlakte worden vastgesteld. Dit zal echter geen aanleiding tot enige verrekening kunnen geven.

Planinformatie
Beide kavels zijn gelegen in het bestemmingsplan ‘bestemmingsplan Erf Ziedewijdsekade, voorheen kas Ammerlaan’, dat op 29 oktober 2019 is vastgesteld door de gemeente Barendrecht. Dit plan is beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl onder de code NL.IMRO.0489.BPZUR20180010-ON01. Op het perceel zijn in opdracht van de verkoper de navolgende onderzoeken uitgevoerd:
– Akoestisch onderzoek (d.d. 6 december 2018)
– Verkennend bodemonderzoek (d.d. 26 oktober 2007)
– Nader bodemonderzoek (d.d. 6 december 2007)
– Actualiserend bodemonderzoek (d.d. 21 februari 2019)
– Quickscan externe veiligheid (d.d. 26 november 2018)
– Quickscan floran en fauna (d.d. 19 december 2018)
– Memo huismussen (d.d. 22 februari 2019)

Uit deze onderzoeken blijkt dat er geen belemmeringen zijn om op het perceel een woonhuis te bebouwen. Op verzoek kunnen we u een afschrift van bovenstaande onderzoeken toesturen. Tevens zijn deze te downloaden via ruimtelijkeplannen.nl door op bijgaande link te klikken:
https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0489.BPZUR20190003-VI01/b_NL.IMRO.0489.BPZUR20190003-VI01_tb.html.

Het is ook mogelijk om kleinere bijgebouwen of bouwwerken vergunningsvrij te realiseren. De voorwaarden voor vergunningvrij bouwen vindt u op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bouwregelgeving/inhoud/checken-of-vergunning-nodig-is-voor-ver-bouwen/vergunningvrij-bouwen-en-verbouwen.

Interesse?
Voor meer informatie kijk op ziedewijdsekade.nl of u kunt contact opnemen met ons kantoor in ROTTERDAM.
Verkopend Makelaar: Debbie Hilberding

Deze informatie is zoals u mag verwachten van ons, met veel zorg samengesteld. Toch komt het in uitzonderlijke gevallen voor dat blijkt dat de informatie niet volledig is. Daarom aanvaarden wij, als verkopend makelaar, geen aansprakelijkheid voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Wat betekent dat er geen rechten ontleend kunnen worden aan de vermelde gegevens. We verstrekken u deze informatie om u uit te nodigen voor het plannen van een bezichtiging en het doen van een bod onder voorbehoud van gunning.

Adresgegevens
 • Straat
  Ziedewijdsekade
 • Huisnummer
  70a
 • Postcode
  2991 SE
 • Plaats
  Barendrecht
 • Provincie
  Zuid holland
Algemeen
 • Type woning
  Bouwgrond
 • Bouwvorm
  Niet van toepassing
Overdracht
 • Aangeboden sinds
  01 september 2020
 • Aanvaarding
  In overleg
Afmetingen
Indeling
 • Badkamer voorzieningen
Woningdetails
 • Ligging
  Vrij uitzicht Open ligging Buiten bebouwde kom Landelijk gelegen
Energie
 • Isolatie
 • Warm water
 • Verwarming
Hoofdverwarming
 • Soort
  Onbekend
Tuin
 • Tuinen
  Geen tuin
Parkeren / Garages
 • Garage
  Geen garage

Buurt kenmerken

Brochures

Download media