Makelaar Nieuw Engeland Hoogvliet

Nieuw Engeland


De oliebuurt!

Ook deze wijk is ontstaan om de werknemers van de (met name olie) industrie in de omgeving te huisvesten. Zo werden er in de jaren ’30 en in de jaren ’50 veel flats gebouwd. Hier krijgt de wijk Nieuw Engeland ook haar bijnaam, de Oliebuurt, vandaan. Doordat de woningbehoefte in de afgelopen jaren is veranderd, hebben veel van de flats plaats gemaakt voor nieuwbouw. Hierdoor vindt je hier een breed scala aan huizen terug.
Hier wonen? Makelaar Nieuw Engeland Hoogvliet vertelt je meer over de wijk!

Natuur en recreatie

Met Park de Heerlijkheid om de hoek, heeft deze wijk een recreatieterrein met een imposant gebouw in het hart van het park. Hier worden jaarlijks veel bruiloften, feesten en vergaderingen gehouden. Gelukkig belemmert dat niemand om in het park te wandelen, sporten of chillen. Er is zelfs een speciale chillheuvel gebouwd in dit park! Vanuit de Heerlijkheid loop je zo het Bonairepark in, waar veel groen en natuur te vinden is.

Voorzieningen

Nieuw Engeland heeft een eigen buurtwinkelstraat op de Oude Wal! In deze straat vindt je onder andere supermarkt Hoogvliet en verschillende kleine kruidenierswinkeltjes. Wanneer je van een sociaal actief buurtleven houdt, ben je in deze wijk aan het juiste adres. Zo wordt er in Het huis van de wijk – de Zevensprong, diverse activiteiten aangeboden.

Dit alles combineert de wijk met een goede verbinding voor de auto en het openbaar vervoer. Met de auto zit je binnen een paar minuten op de snelweg A15. Ook wanneer je geen auto hebt kun je met de busverbinding richting het centrum en metrostation Hoogvliet. Met de metro zit je binnen 30 minuten in hartje Rotterdam.

Makelaar Nieuw Engeland Hoogvliet

Zoek jij een karakteristieke woonomgeving? Dan is de wijk Nieuw Engeland misschien wel jouw nieuwe thuis. Neem even contact met mij op voor een afspraak! Als wijkmakelaar in de wijk Nieuw Engeland adviseer ik je graag bij de aankoop en verkoop van je woning. Neem even contact met mij op voor een afspraak! Mijn naam is Ilona Schuller, en ik heet je graag welkom in Nieuw Engeland.

Uw wijkmakelaar

Meedenker, leest tussen de regels door. Ervaring in reclame. Is kritisch als jij het even niet meer bent. Altijd op zoek naar de best mogelijke match voor jou!

Woningaanbod makelaar Hoogvliet

Wil je contact met de makelaar voor Nieuw Engeland Hoogvliet? Laat hieronder je gegevens achter en Ilona belt om een afspraak te maken!