Makelaar Hoogvliet

Hoogvliet

Makelaar Hoogvliet neemt jou mee op pad door Hoogvliet. Hoe goed ken jij Oedenvliet? Wist jij dat dit de vroegere naam van Hoogvliet was? Ja, in 1326 was dat hoe men Hoogvliet noemde. Gelukkig heeft het dorp veel veranderingen meegemaakt, waaronder een naamswijziging!
In de jaren ‘60 werd het grootste winkelcentrum “de Binnenban” gebouwd! Je kunt hier nog steeds gratis parkeren, wat er voor zorgt dat veel mensen uit de omgeving hierheen komen voor hun inkopen. In het centrum vind je hier ook de historische dorpskern van Hoogvliet. Je vindt er de Dorpskerk, de Jan de Raadkade met charmante monumentale woningen en de Dorpsdijk. Je vindt hier ook een leuke croissanterie in het “Oude tramhuisje” waar vroeger het Moordenaartje reed. De tram die o.a. van Rotterdam naar Oostvoorne reed.

Meerdere wijken

Hoogvliet bestaat uit meerdere wijken, waaronder de Boomgaardshoek. Deze wijk doet haar naam eer aan doordat je hier veel bomen en woonerven vindt. De huizen hier zijn vaak gebouwd rondom (speel)pleintjes en worden omringd met veel groen. Een echt kindvriendelijke buurt! Wist je trouwens dat het achterste gedeelte van de wijk vroeger onderdeel was van het buurdorp Poortugaal? Dit deel van Hoogvliet staat via een dijk in contact met het historisch centrum van Poortugaal.

Naast de Boomgaardshoek ligt de Zalmplaat. Deze wijk is gebouwd in de jaren ’60 en ’70 en de laatste jaren is er veel gerenoveerd en zijn er nieuwbouwwijken gebouwd zoals o.a. de “Tuinkamer van Hoogvliet” een wijk met voornamelijk eengezinswoningen zeer kindvriendelijk ingericht. Het middenterrein van deze wijk is namelijk autovrij en met alle speeltoestellen die er zijn uitstekend geschikt voor jonge gezinnen,
In de wijk Meeuwenplaat waar je voornamelijk flats en kleinere eengezinswoningen kunt vinden. Je vindt hier ook één van de vele parken van Hoogvliet. Ook vindt je hier het hoogste gebouw van Hoogvliet, de Oosterbaken! Dit is één van de meest iconische gebouwen in Hoogvliet met de tulpen op de gevel. Heb jij hem al een keer gezien? Als je over de Groene Kruisweg naar Spijkenisse rijd, zie je hem al van veraf staan.

Wist je dat Shell ook haar stempel op Hoogvliet drukte? Zo zijn er in de jaren ‘30 flatgebouwen in de wijk Nieuw Engeland gebouwd voor de werknemers in de olie-industrie, niet vreemd dat deze buurt de “oliebuurt” genoemd werd. Inmiddels zijn deze flatgebouwen alweer gesloopt omdat de werknemers reeds lang geleden vertrokken naar andere buurten in Hoogvliet en buurgemeenten. Om verpaupering tegen te gaan zijn de flats gesloopt en zijn er nieuwbouwwoningen voor in de plaats gekomen. Gedeeltes van de fundering en buitenmuren van de flats zijn bewaard gebleven, het lijkt net een Griekse ruïnes, maar dan in Hoogvliet.
In de wijk Oudeland vindt je veel flats, kleinere eengezinswoningen en de kinderboerderij Oedenstee. Ook in deze wijk is de laatste jaren veel gerenoveerd en nieuwbouw gebouwd. In het Oudelandse Park kun je lekker wandelen en fietsen, maar let op want je kunt hier oog in oog komen te staan met Schotse Hooglanders die hier los lopen. Wil je meer weten over deze buurt(en)? Vraag makelaar Hoogvliet Ilona Schuller!

Een van de jongere wijken is Tussenwater. Deze wijk wordt omringd door water en in de wijk zelf ligt de grote singel aan de Nieuwe Wetering. Vanaf het metrostation in Tussenwater heb je verbindingen naar Rotterdam Centraal en Schiedam.

Een groot gedeelte van Hoogvliet ligt aan de Oude Maas, een prachtig natuurgebied met o.a. de Visserijgriend en het Ruigeplaatbos waar je heerlijke wandelingen kunt maken door de natuur. Vanuit de nabij gelegen haven in Spijkenisse kun je ook dagtochten over het water maken naar bijvoorbeeld de Biesbosch.

Hoogvliet beschikt over verschillende basisonderwijsinstellingen, een eigen Campus (met een ROC Zadkine, Penta College & Einstein Lyceum). Ben je sportief aangelegd? Dan kan je ook je hart ophalen in Hoogvliet, je vindt er namelijk verschillende dans-, boksscholen, fitnessketens en zelfs een schietvereniging! Op die manier heeft Hoogvliet eigenlijk voor iedereen wel wat wils!
Hoogvliet is een dorp met een goede aansluiting op de A4 (Beneluxtunnel) en A15 (Botlekbrug). De Spijkenisse brug verbindt Hoogvliet met Spijkenisse. Hoogvliet wordt doorkruist door de op één na langste weg in Nederland, namelijk de Groene Kruisweg. Beschik je niet over een auto of motor? Geen probleem, Hoogvliet is ook goed te bereiken met openbaar vervoer doordat ze is aangesloten op het Rotterdamse metronet. Met metrostations op Meeuwenplaat, Zalmplaat, Boomgaardshoek en Tussenwater hoef je eigenlijk nooit ver te lopen naar een station.

Makelaar Hoogvliet

Hoogvliet beschikt zelfs over een eigen bedrijventerrein met onder andere kluswinkels zoals de Karwei, maar ook autoverhuurbedrijven etc.
Je ziet Hoogvliet heeft voor iedereen wat wils! Wat zoek jij nog meer in je stad? Als wijkmakelaar vertel ik je er graag nog veel meer over. Voor het aankopen of verkopen van een huis of appartement kun je bij mij terecht!

Uw wijkmakelaar

Team RE/MAX Totaal Makelaars bestaat uit een gevarieerde groep vrouwen en mannen met diverse achtergronden en leeftijden. Wat ons verbindt is onze drive om het beste resultaat voor onze klanten te realiseren en ondanks de wens om zelfstandig ondernemer te zijn, toch een team collega's te willen hebben. #weareremax

Bel/mail mij terug!

Vul onderstaand formulier in en Makelaar Hoogvliet zal z.s.m. contact opnemen!

Woningaanbod in Hoogvliet

Wil je contact met de makelaar voor Hoogvliet? Laat hieronder je gegevens achter en we bellen je om een afspraak te maken!    Verkocht in Hoogvliet e.o.