Je huis verkoopklaar maken...

Hoe haal je het meeste uit je verkoop?

Je huis verkoopklaar maken

SORRY, we gaan je nogal wat werk voorleggen. Maar… als het straks gedaan is en je zelf eigenlijk geen reden meer ziet om te verhuizen, dan weet je waarom je het gedaan hebt. Je huis verkoopklaar maken doe je niet zomaar; je zult straks aan de reacties van kijkers zien wat het verschil is. En uiteindelijk levert een opgeruimd en verzorgd uitziend huis méér geld op, de ervaring leert dat een meeropbrengst van 2.500 – 5.000 euro zeer reëel is.

Niet alleen voor de fotoshoot

Bij een fotoshoot adviseren we ook zoveel mogelijk op te ruimen, daarna wil je natuurlijk weer lekker kunnen leven/wonen in wat nog even je eigen huis is. Maar begin er maar vast langzaam aan te wennen dat je huis niet meer alleen voor jouw woongenot bestaat. We verkopen ruimte, geen spullen… ;-). En dus… niet weer alles uitpakken zodra de fotograaf de straat uit is, maar even kritisch kijken naar wat je tijdens de periode waarin je huis te koop staat ook echt nodig hebt. We bellen nooit een uur van te voren dat we komen bezichtigen, maar soms is het wel al morgen ineens. We proberen bezichtigingen zoveel mogelijk te clusteren zodat je er zo min mogelijk ‘overlast’ van hebt, maar tijden veranderen en we hebben op het moment vaak geen 40 bezichtigingsaanvragen meer. En zo kan het gebeuren dat we over een wat langere periode aan het bezichtigen zijn en je huis dus ook wat langer verkoopklaar moet blijven.

Ervaring tijdens bezichtiging

Je hebt vast zelf ook bezichtigd. Welke huizen bleven je in positieve zin bij? Probeer de aanpassingen te doen die jouw kijkers een vergelijkbare ervaring zouden kunnen geven. En welke dingen vielen je in negatieve zin op? Doe een rondje door je eigen huis en als je vergelijkbare punten ziet; los ze op. We weten uit ervaring dat niet iedereen even gemotiveerd is om het huis dat je gaat verlaten, nog eens een berg liefde en aandacht te geven. Maar als het extra geld oplevert, is het jouw tijd zeker waard, toch?

Vraag hier je gratis waardebepaling aan!

  15 jaar thuis in en om Rotterdam

  's Wereld grootste makelaar

  De meest lokale aanpak

  #ouderwets? Full-service makelaardij!

  De no-nonsense makelaar

  Ook 's avonds aan het werk

  RE/MAX Gratis Waardebepaling

  To do

  Een 100% score hoeft niet, maar hoe meer van deze zaken kloppen tijdens de bezichtigingen (en de fotoshoot), hoe beter het is:

  Binnen

  – Aanrecht leegmaken, zo min mogelijk snoeren in het zicht.
  – Zorg voor schone apparatuur in de keuken.
  – Hang deurtjes recht in de keuken (vrijwel alle scharnieren zijn stelbaar).
  – Loszittend hoekje behang? Plak het vast.
  – Gebruik neutraal beddengoed.
  – Ruim losliggende kleding op (pubers!).
  – Zoveel mogelijk shampoo e.d. in de kast.
  – Maak kalkaanslag schoon.
  – Maak voegen en kitranden schoon.
  – Schimmel op het plafond? Borstelen en verven!

  Buiten

  – Werk buitenschilderwerk bij.
  – Verwijder spinrag, ook op lastige plekken.
  – Leg kussens op de tuinstoelen, lekker uitnodigend.
  – Verwijder onkruid.
  – Maak de binnenzijde van de rolluiken schoon.
  – Vervang lekke ramen

  Kopen doe je met al je zintuigen… Ben je een verstokte roker? Liever niet binnen, vlak voor een bezichtiging, voor sommigen is het een no-go. Goed ventileren en een frisse geur toevoegen kan al helpen.

  Zoals je uit deze lijst hebt kunnen afleiden, zijn keukens en badkamers belangrijke ruimtes. Hier gebeurt ook veel, staan mensen er dicht bovenop en is hygiëne belangrijk. Kloppen deze twee ruimtes, dan zegt dat veel over de rest van je huis.

  Kwaliteit staat voorop

  Kwaliteit VBO NWWI NRVT

  Neem contact op voor een gratis waardebepaling!