Waardebepaling

In de huidige markt is waarde een relatief begrip. Voor het bepalen van marktwaarde kijkt de makelaar naar recente transacties en probeert het marktsentiment (de hoeveelheid vraag) te vertalen in een uiteindelijke vraagprijs. Het kan echter zijn dat jouw huis of appartement precies is wat de koper zoekt of wat meerdere kopers zoeken. In dat geval zou het zomaar kunnen dat er een voorstel volgt dat aanzienlijk hoger is dan de reële marktwaarde tot dat moment. Immers… als de vraag groter is dan het aanbod is er sprake van schaarste. En schaarste leidt tot prijsstijgingen.

Bij een waardebepaling gaan we op zoek naar zoveel mogelijk argumenten waarom een koper geïnteresseerd zou zijn in jouw huis en vertalen die in een marktwaarde. En als je makelaar verbeteringen ziet, die meerwaarde kunnen opleveren, dan zal hij of zij je daarover adviseren.

Een waardebepaling is gratis en vrijblijvend. De makelaar brengt de markt in kaart, laat een concurrentieanalyse zien en maakt een inschatting van wat er in de huidige markt mogelijk haalbaar is als verkoopopbrengst. Wij zien de waardebepaling als een kans om onszelf te presenteren en te beginnen aan het bouwen van een relatie. Wat ons betreft begeleidt je makelaar je gedurende je gehele wooncarrière.

Wil je niet wachten tot de eerstvolgende Taxaterdag maar direct een afspraak maken?