Beoordeling van Fam. Haalmeijer

Bericht betreffende onze ervaringen met Mw Ilona Schuller als makelaar. intro Mijn vrouw en ik hebben in Hoek van Holland gewoond sinds oktober 1981. Het was een gezinswoning, die toen nieuw werd opgeleverd aan de Veulenstraat 5. We hadden toen een nog jong gezin, vlakbij mijn werkgever. Dat is zo gebleven tot eind 2019, toen bleek dat mijn vrouw steeds meer moeite kreeg met het traplopen. Onderzoek had uitgewezen, dat aanpassingen met een lift of een verbouwing geen haalbare kaart waren. Bovendien was het huis te groot om nog met 2 oudere personen te bewonen. Lokale zoektocht naar appartement leverde een frustratie op ten opzichte van de beschikbaarheid alsmede de biedingen die torenhoog tegen elkaar op gingen. Het lokale makelaarskantoor was enorm traag en laks. Na vele discussies hoe u verder was er nog maar één oplossing. Buiten Hoek van Holland zoeken. Makelaar Mw Ilona Schuller Tijdens een samenkomst met vrienden is de naam van Ilona Schuller naar boven gekomen. Zij stelde zich beschikbaar om mee te helpen zoeken in de omgeving. Al snel kwamen er appartementen in zicht in o.a. Maassluis, Hoogvliet en Spijkenisse. Zij was zeer vriendelijk, eerlijk en behulpzaam. Goede adviezen voor ons als niet bekend zijnde in de huizenmarkt. Al snel werden objecten bezocht en konden we bieden. Bieden werd overboden. Het resultaat kwam in januari 2020, toen een appartement werd bezocht in Spijkenisse. Dit was naar ons hart en we wilden daar wel mee doorgaan. Mw Ilona regelde alle afspraken en gaf ons adviezen waar je op moet letten. Wij hebben toen onze keus gemaakt en kort daarop kwam er een voorlopig koopcontract. Toen moesten we ons oude huis gaan verkopen. Daarmee gewacht, tot alles geregeld was met de woning in Spijkenisse. Deze duidelijkheid kwam in maart 2020, waarna we een prijs vastgesteld hadden. We hebben Mw Ilona gevraagd ook hierin onze makelaar te zijn. Zeer kort daarna was er een bod gedaan door een bekende van onszelf. Om speculanten buiten de deur te houden, hebben we gemeend het huis te verkopen aan een Hoekse inwoner, die het hard nodig had. Dat was ook het geval en zij wilden de vraagprijs geven. Mw Ilona heeft alles in gang gezet en het voorlopige koopcontract verzorgd. In april was de koop zeker. Oplevering werd afgesproken op 3 juni. Door de corona-crisis was het niet gemakkelijk om tussentijds het aangekochte pand te bezoeken om maten te verkrijgen. We hebben het niet meer kunnen zien tussen januari en mei 2020. Dat duurde wel wat lang, maar was niet een heel groot probleem. De oplevering werd nog een opmerkelijke dag. Onze auto kreeg pech in Spijkenisse, maar Mw Ilona zorgde voor de oplossing. De voorinspectie van de woning en daarna de notaris was geboekt voor 15 uur. Zij heeft ons gebracht en weer opgehaald na de overdracht bij de notaris, terwijl zijzelf er niet bij mocht zijn i.v.m. de corona-regels. Service van haar kant bijzonder goed te noemen en wij waren er zeker blij en geholpen mee. Mw Ilona hebben wij gevraagd om ook namens ons, ondergetekende, de honeurs waar te nemen ten aanzien van de verkoop van ons oude huis. Dat heeft zij ook met alle goede zorg uitgevoerd. Wij waren zeer tevreden met het hele gang van zaken, waarbij de goede zorgen van Mw. Ilona Schuller echt wel onontbeerlijk waren. Daar zijn wij haar zeer erkentelijk voor. Spijkenisse, 3 augustus 2020 Frank en Marianne Haalmeijer.

Mijn cijfer voor : 9,8

Geplaatst op 03-08-2020